4 februari 2013

En helt vanlig tårta...

(Bildkälla)

Vi har haft en födelsedag i familjen denna helgen och därför skulle naturligtvis en födelsedagstårta inhandlas. Både jag och sambon tycker att de godaste tårtorna i stan bakas av ICA MAXIs eget bageri.

Om inte det hade varit så att vår bröllopstårta ingår i kuvertpriset vi betalar för bröllopet så hade vi med största sannolikhet beställt vår tårta på ICA MAXI. Om man vill komma lite billigare undan kan man köpa "vanliga" tårtor och sedan hyra en tårtställning om man nu vill ha en sådan. Födelsedagstårtan vi köpte nu i helgen var en vanlig prinsesstårta som kostade 199 kr för 12 bitar. Det är ca 17 kr/biten och jag vet bagerier som kan ta upp emot 40 kr/bit för en bröllopstårta. Då är den kanske inte ens är lika god som den från ICA MAXI. Vill man köpa "vanliga" prinsesstårtor men gör dem lite mer "bröllopsmässiga" kan man ju be om att få vit marsipan istället för grön.

På tal om tårta tänkte vi rätt snart beställa en liten version av moussetårtan vi ska ha på vårt bröllop. Vi måste ju godkänna smaken innan den stora dagen. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar